U Amsterdamu je provod zagarantovan, ali kako proći jeftino?

Zelenih oaza u gradu ima koliko vam srce želi, a najveća od njih je Vondelpark. Ipak, verojatno je najljepše predahnuti u dvorištu Rijksmuseuma i uživati u pogledu na razne skulpture…

Sledite naš vodič i uživajte u šetnjama, galerijama, odsednite u dobrom hostelu i najedite se na jeftinim mestima!

Besplatne pešačke ture

Umesto obilazaka kanala, uzmite turu ‘Novi Amsterdam’, koja se održava dva puta dnevno po tri sata. Njome ćete obići legendarnu Crvenu četvrt, ali i Bejinghof, vrt (park) koji datira još iz 14. veka. Ako vam je dosta idstorije, odlučite se za ‘Alternativnu turu Amsterdama’ koja uključuje uličnu umetnost i skrivene grafite.
Jedite jeftino

Počnite dan u Amsterdamu pannenkoekenom, holandskom verzijom palačinki. Njome ćete uneti dovoljno kalorija i snage za razgledanje grada, a cene se kreću od 6 evra. Danas postoje razne vrste pannenkoekena, punjene lešnicima, kozjim sirom, karijem… Za ručak se odlučite za sendviče u lokalima De Laatste Kruimel ili Toastable.

Besplatna umetnost

Ne morate ići u Van Gogov ili Rijksmuseum, već prošetajte do četvrti Prinsengracht. U ulicama ovog kvarta posetite zanimljiva mesta poput male galerije Keren de Vreede, gde lokalna umetnica rado priča o svojim cvetnim crtežima i slikama. Ovde možete naći i druge galerije, poput Ron Mandos, Gabriel Rolt, Annet Gelink i Torch.

Piknik u parku

Zelenih oaza u gradu ima koliko vam srce želi, a najveća od njih je Vondelpark. Ipak, verovatno je najljepše predahnuti u dvorištu Rijksmuseuma i uživati u pogledu na razne skulpture i holandsku arhitekturu. Ako volite zoološke vrtove, svakako se zaputite u Artis Zoo. Jeste, ulaznica je 20 evra, ali ćete videti oko 1000 raznih životinja.
Istražite malene muzeje

U glavnom gradu Holandije ima preko 50 muzeja, a neki su veoma zanimljivi. Jedan od njih je i Electric Lady Land, prvi fluorescentni muzej na svetu. Vredan spomena je i Houseboat muzej, koji će vam približiti život na brodovima u Amsterdamu, a svi oni koji žele da uživaju u nekim supstancama koje kod nas nisu dozvoljene, neka odu za početak na Cannabis College.

Uzmite povoljan smeštaj

Jednom industrijska zona, Noord, danas je jedan od poželjnijih amsterdamskih četvrti. Ovde se smestio i hostel za svaku preporuku, ClinkNOORD, u staroj obnovljenoj zgradi. Smeštaj u višekrevetnim sobama koštaće vas 18 evra, ako ipak želite da se smestite bliže gradu, tada preporučujemo hostel Ecomama, gde ćete sobu s više ležaja platiti 23 evra.

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама