U Parizu za vikend vanredne mjere bezbjednosti

(Foto: Beta/AP)

U Parizu će za vikend biti uvedene pojačane i vanredne mjere bezbjednosti zbog predstojećeg državnog praznika, Dana pada Bastilje i finalne utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu pošto će se reprezentacija Francuske boriti protiv Hrvatske za titutlu prvaka, prenijeli su danas francuski mediji.

Više od 12 000 pripadnika snaga bezbjednosti biće raspoređeno u Parizu, gdje će sjutra biti održana tradicionalna vojna parada koja se obično kreće od Trijumfalne kapije do trga Konkord preko avenije Jelijsejskih polja.

Predviđeno je, kao i svake godine, da okolne avenije budu zatvorene za saobraćaj, dok će u nedjelju biti zatvoren širi krug u toj četvrti jer se očekuje oko 90 000 ljudi poslije utakmice bez obzira na rezultat, prenio je list „20 minuta“.

Pored snaga bezbjednosti i oko 2 000 vojnika na širem području Pariza, biće raspoređeno i oko 3 000 pripadnika ekipa vatrogasaca i medicinskog osoblja.

Planirano je da u zonama slavlja budu uklonjena vozila sa parkinga, naveli su mediji pozivajući se na izvore bliske pariskoj prefekturi i dodali da je cilj raspoređivanja pojačanih snaga bezbjednosti sprječavanje terorističkih napada ali i gradskog nasilja.

U nedjelju, kada će biti utakmica, građani će moći da uđu u zonu proslave na Jelisejskim poljima uz prethodnu policijsku kontrolu.

Francusku je od 2015. pogodila serija terorističkih napada u kojima je poginulo nekoliko stotina osoba.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама