U zatvorima 829 osuđenika

 Ilustracija (Pixabay)

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija nalazi se 1.150 osoba od čega pravosnažnu kaznu služi 829 zatvorenika u spuškom i bjelopoljskom zatvoru, a u istrazi je 321 pritvorenik. Četiri zatvorenika služe maksimalnu kaznu od po 40 godina.

Prema podacima koje je Pobjedi dostavio tim za odnose s javnošću Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, od ukupnog broja osoba koje su na izdržavanju kazne 759 je u Spužu, dok je 70 u zatvoru u Bijelom Polju.

Pritvorenika protiv kojih nije okončan istražni postupak u Podgorici je 290, a u Bijelom Polju 31.

Protekle godine, kako se navodi u odgovorima iz ZIKS-a, poboljšani su uslovi u toj ustanovi, renovirani su brojni objekti, izgrađen je novi maloljetnički zatvor, a u planu je i gradnja novog zatvora u Bijelom Polju.

„Strategijom izvršenja krivičnih sankcija za period od 2017. do 2021. godine planirana je izgradnja specijalne zdravstvene ustanove za izvršenje mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. Takođe, gradiće se i prijavnica koja obuhvata prostorije za kontrolu i pretres osoba, stvari i vozila koja ulaze u zatvor, za sprovodničku i interventnu službu“, saopšteno je iz ZIKS-a.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама