Ubistvo Medina: Advokat traži izuzeće tužioca

Foto: MONDO/Gordana Bojanić

U nastavku suđenja optuženima za ubistvo Nemanje Medina traženo izuzeće postupajućeg tužioca i saslušan sudski vještak.

Branko Anđelić, advokat optuženih za ubistvo Nemanje Medina 8. jula 2016, Vladimira Ulame i Darka Mijovića, tokom današnjeg suđenja zatržio je izuzeće tužioca Željka Tomkovića.

Kako piše Dan, advokat Anćelić je kazao da je njegov branjenik Ulama, prvostepenom presudom kolašinskog Osnovnog suda kažnjen zbog prijetnji Tomkoviću i tom presudom je osuđen na pola godine zatvora zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Anđelić je danas uputio prigovore na izvještaje ljekara vještaka o povredama okrivljenog Mijovića u predjelu desne podlaktice od 16. jula 2016. godine, u kojima se navodi da je riječ o opekotini. Na oba izvještaja advokat Anđelić je imao primjedbe.

Advokat je tvrdio da ta povreda nije opekotina već oparotina.

Vještak medicinske struke, Nemanja Radojević, naveo je da su povrede nastale usljed kontakta sa visokom temeperaturom i istakao je da prilikom opekotina otvorenog plamena dolazi do osmuđivanja ili potpunog uništenja dlake, dok kod oparotine ne dolazi inicijalno do oštećenja dlaka.

“Na jednoj od fotografija iz dokumentacije, koja se odnosi na povrede u predjelu desne podlaktice, vidljivo je da je koža tamnije boje i u tom dijelu jesu prisutne dlake”, naveo je Radojević, a prenosi Dan.

Anđelić je nakon njegovog izjašnjenja primijetio da je vještak isključio mogućnost da je povreda nastala dejstvom vatre, jer bi dlake bile potpuno ili djelimično uništene. Dodao je da je povreda nastala kako je opisao optuženi Mijović i nikako nije mogla nastati paljenjem vozila, prenosi Dan.

„Saslušanjem ovog vještaka mislim da su potpuno diskvalifikovani navodi optužnice“, rekao je advokat Anđelić.

Medin je nestao 8. jula oko 17:30 h pošto je vozilom marke „megan“ krenuo u pravcu Virpazara. Vozilo je pronađeno 12. jula zapaljeno pored lokalnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама