Ubistvo Mijuškovića planirali mjesec dana

Nikšićani Peko Đikanović (43) i Dragan Kontić (33) priznali su juče pred tužiocem Suzanom Milić da su dan ranije u centru Nikšića ubili sugrađanina Dragoljuba Šmišketa Mijuškovića (56). Prema saznanjima Dana, oni su kao povod za ubistvo naveli nesuglasice između Đikanovića i Mijuškovića.

Njih dvojica su godinama bili prijatelji, a Mujušković je u više navrata davao novac Đikanoviću, koji mu je nedavno ponovo tražio novac, i to veću sumu. Mijušković je odbio da mu da novac i zbog toga je došlo do svađe.

Đikanović nije želio da oprosti Mijuškoviću što je odbio da mu pomogne, pa je, kako sumnjaju u policiji, odlučio da ga ubije.

Pomoć u organizovanju likvidacije pružao mu je Kontić. Njih dvojica su mjesec dana pokušavali da pronađu pogodan momenat da likvidiraju Mijuškovića. Da su bili veoma odlučni u tom naumu inspektorima su zaključili i po tome što su smrtonosne hice u Mijuškovića ispalili pred brojnim očevicima, a nakon počinjenog zločina nijesu pokušali da bježe već su na licu mjesta sačekali policiju. Takođe, odlučnost da ubiju doskorašnjeg prijatelja pokazuje i to što su u Mijuškovića ispalili 12 hitaca, ne ostavljajući mu nikakvu šansu da preživi.

Nakon saslušanja u tužilaštvu, Đikanoviću i Kontiću je određeno zadržavanje do 72 sata. Nakon toga će biti privedeni sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će odlučiti da li će im odrediti pritvor ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

Nikšićanin Dragoljub Šmiške Mijušković ubijen je u subotu, oko 10.30, u samom centru Nikšića, kada su Đikanović i Kontić u njega s leđa sasuli dvanaest hitaca.

Mijušković je tog dana, kao i obično, ispio jutarnju kafu u obližnjem kafeu „Libero”, odakle se uputio ka svom automobilu. U momentu dok je prilazio vozilu, s leđa su mu prišli Đikanović i Kontić i u njega iz dva pištolja marke tetejac sasuli kišu metaka, o čemu svjedoče i čaure pronađene tokom uviđaja.

Po priči očevidaca, u momentu dok su mu pucali u leđa, Mijušković je razgovarao sa nekim telefonom. Pokošen hicima, pao je na zemlju, ne dajući znake života, dok se iz telefonskog aparata koji mu je ispao iz ruku nekoliko minuta kasnije čuo glas muškarca koji je kroz suze govorio „ubiše ga s leđa”.

Kako je saopšteno iz policije nakon ubistva, sumnja se da su Đikanović i Kontić, oko 10. 30, na Trgu slobode u Nikšiću iz vatrenog oružja, dva pištolja marke TT kal. 7,62 mm, u pravcu Mijuškovića ispalili više hitaca, od čijeg je dejstva on preminuo. Đikanović i Kontić su se nakon toga predali službenicima policije.

Oni su policiji predali i dva pištolja koja su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, navodi se u saopštenju UP.

Sahrana Dragoljuba Mijuškovića, inače bivšeg boksera BK „Nikšić”, biće obavljena danas u 15 časova na mjesnom groblju u Ozrinićima.

Đikanović se kleo u Mijuškovića

Pojedini Nikšićani koji su poznavali ubijenog, a poznaju i osumnjičeie za njegovo ubisgvo, kažu da je Mijušković u više navrata spasavao Đikanovića, i to ne samo tako što mu je davao novac i plaćao njegove dugove. Kako kažu, jednom prilikom mu je platio i liječenje, pa je zahvaljujući njemu preživio.

Oni su zatečeni viješću da je upravo Đikanović pucao na Mijuškovića jer, kako kažu, nerijetko se znao zakleti njegovim imenom kao da mu je najrođeniji rod.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама