Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva Šukovića

Bivši šef Kontraobavještajne službe Vojske Jusgoslavije Radovan Aleksić uhapšen je danas zbog sumnje da je 11. jula ove godine pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića, saopšteno je iz Tužilaštva.

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića, bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije, prije dva mjeseca u centru Podgorice.

On se prilikom hapšenja nalazio u rent-a-kar vozilu podgoričkih oznaka, a posle hapšenja odvezen je u Podgoricu.

Iz Višeg državnog tužilaštva saopšteno je da je Aleksić uhapšen po poternici crnogorskog tužilaštva.

„Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izviđaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R.A. državljanin Srbije, 11. jula ove godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna potjernica i isti će, nakon što je na graničnom prelazu Dubrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, radi saslušanja“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Na Predraga Šukovića 11. jula ove godine ispaljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mjesta događaja u pravcu bjekstva na kojima je, kako se vjeruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

Aleksić je u javnost dospio 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću. U to vrijeme bio je načelnik bezbjednosti Podgoričkog korpusa VJ. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadači nikada nisu otkriveni, prenose mediji.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obaveštajne službe u Podgorici. Posle referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама