Upotrebite banane i za ove stvari!

Da, banane rado jedemo, ali za šta još mogu da budu od velike koristi?

Nutricionisti za banane kažu da su „čudotvorne, jer između ostalog, sadrže veliku količinu gvožđa, koje stimuliše proizvodnju krvnih zrnaca i hemoglobina, što je jako važno, naročito kod anemičnih ljudi.

Ali, banane se ne moraju samo „klasično“ konzumirati, a i kore ne bi trebalo odmah da bacite! Evo zašto:

1. Maska za lice

Od banana se može napraviti odlična maska za lice! Potrebna vam je jedna banana, dve do tri kašičice šećera i jedna kašičica maslinovog ulja. Sve to izgnječite i promešajte i onda nanesite na lice. Ostavite smesu na licu deset minuta, pa potom isperite. Na taj način ste svojoj koži dali vitamine A, B, E i gvožđe.

2. Sladoled

Za sladoled od ove voćke vam je potrebno šest banana i jedna šolja mleka. Stavite iseckane banane i mleko u mikser, izmutite i ostavite smesu preko noći u zamrzivaču – ujutru će biti spremno za uživanje!

3. Poliranje kožne obuće

Ovde na scenu stupaju kore od banana, kojima možete efikasno ispolirati kožnu obuću – to sigurno niste znali da može?

4. Ujed insekata

Kora od banane je delotvorna za smirivanje otoka i iritacije usled ujeda insekata. Isecite adekvatan deo kore i hanzaplastom zalepite na mesto ujeda.

5. Đubrenje biljaka

Kada pojedete banane ili ih iskoristite za neke od navedenih stvari koje smo vam predložili, bilo bi lepo da korama koje su ostale nahranite i vaše biljke! Stavite kore u mikser i onda ih pomešajte sa zemljištem biljke koje želite kako bi ona bolje i zdravije rasla.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама