Uskoro otvaranje centra za autizam

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Aktivnosti na adaptiranju prostora namijenjenog za prvi nacionalni centar za autizam se realizuju planiranim tempom, i ova nova zdravstvena ustanova uskoro bi trebalo da bude otvorena, saznaju Dnevne novine.

Rješavanje prostornog problema za izgradnju tog centra je rezultat međuresornog dogovora ministarstava rada i socijalnog staranja i zdravlja.

Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) je ustupljen na trajno korištenje prostor površine 410 metara kvadratnih koji se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i novoformirani Rehabcentar.

Toj zdravstvenoj ustanovi ustupljena je i kompletna najsavremenija oprema koja će služiti za ranu dijagnostiku i ranu intervenciju kod djece sa poremećajima iz autističnog spektra, medicinsku rehabilitaciju djece sa usporenim psihomotornim razvojem i pružanje usluga iz oblasti adolescentne psihijatrije.

Generalna direktorka Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu Vesna Miranović je ranije kazala da će sistematičan pristup dovesti do toga da sva djeca sa poremećajima iz autističnog sprektra dobiju šansu da ostvare maksimum sopstvenih mogućnosti.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама