Uskoro poništenje odluka o Luštici, Mamuli…

Foto: Radio Jadran

Odbornik SDP/URA u Skupštini opštine Herceg Novi, Dragan Šimrak, kao dio vladajuće većine, na današnjoj pres-konferenciji povodom 100 dana vlasti, obećao je da će kroz skupštinske odluke u naredom periodu „zaustaviti poharu koju je uradila prethodna vlast“.

„Vrlo brzo ćemo poništiti odluku koja se odnosi na prodaju 486 hiljada kvadrata na Luštici, koje je prethodna vlast ponudila Savjetu za privatizaciju, najviše odgovornom za poharu Herceg Novog. Uslijediće brzo i promjena odluke-podrške prošlog saziva parlamenta Herceg Novog za prodaju Mamule i Instituta Igalo“, najavio je Šimrak.

Prilikom preuzimanja vlasti poslije vanrednih izbora 7. maja, vladajuća koalicija u Herceg Novom (Demokrake, DF, Novska lista, SNP i SDP/URA) zatekla je dugove Opštine od 6, 2 miliona eura, po osnovu kratkoričnih kredita, pozajmica, dobavljača i kredita KFW banke, čulo se na predstavljanju rezultata rada nove vlasti u tom gradu.

”Prethodna vlast nije vratila niti jednu ratu kredita KFW-a, a naplaćena su sva sredstva od Azmonta i ostalih investitora, od oko 6 miliona eura”, saopštio je predsjednik Opštine Stevan Katić, optužujući prethodnike za neracionalno trošenje sredstava.

Nova vlast suočila se sa mnogim problemima, nezavršenim kanalizacionim kolektorom, blokadom rada Turističke organizacije, ali je uspjela da usvoji budžet i odblokira TO za samo 15-ak dana, prenosi Radio Jadran.

„Smanjili smo dugovanja za trećinu i redovno izmirivali tekuće obaveze. Smanjili smo troškove reprezentacije za 50%, a putnih troškova za 70%. Novo rukovodstvo Opstine nije uzimalo dnevnice za službena putovanja, naplaćivalo troškove za mobilne telefone i uglavnom je koristilo sopstvena vozila za prevoz. Na taj način pokazali smo domaćinski pristup i odnos prema stanju kakvo smo zatekli“, kazao je Katić.

Katić je najavio novu strategiju razvoja grada, koja će, kako je kazao, poslije toliko priče i obećanja prethodne vlasti, biti donešena u prvoj polovini sljedeće godine. Takođe je najavio da će Televizija Herceg Novi startovati do kraja godine.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама