Više nema nade: Utopljenik je Ognjen Rakočević

Prema preliminarnim rezultatima sa lica mjesta, utopljeni dječak čije je tijelo pronađeno na ušću Morače je Ognjen Rakočević.

Oko 18:30 lovočuvar Nikola Ulićević na na ušću Morače u Skadarsko jezero pronašao je beživotno  dječje tijelo.

Nažalost, prvi rezultati istrage ukazuju da je riječ o tijelu Ognjena Rakočevića, jedanaestogodišnjeg dječaka koji je nestao iz porodične kuće prije 12 dana.

Prema iskazu Ulićevića tijelo je plutalo po vodi  u mjestu Manastirski Vrbiš.

Za Ognjenom su minulih 12 dana bezuspješno tragali pripadnici svih nadležni službi i građani.

Odmah nakon pronalaska beživotnog tijela dječaka na lice mjesta uputili su se pripadnici policije,itne pomoći I mrtvozornci, ali I otac Ognjenov otaci Branko Rakočević.

Policija je obezbijedila prilaze obali kod restorana Jezero.

„Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je večeras oko 20.00 časova obaviještena da su dva lica, među kojima je radnik lovočuvarske službe Skadarskog jezera, na ušću rijeke Morača u Skadarsko jezero, u mjestu Manastirski Vrbiš, uočila beživotno tijelo.  Na lice mjesta su, odmah po obavještenju, upućeni pripadnici nadležnih službi. Beživotno tijelo za sada nepoznatog lica je obezbijeđeno. Nakon izvlačenja tijela preduzeće se mjere i radnje na identifikaciji, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena“, saopšteno je iz Uprave policije.

Oko 22 sata tijelo dječaka dopremljeno do restorana „Jezero“, gdje ga je pregledala ekipa  Hitne pomoći. Tijelo je nakon toga  upućeno na Odjeljenje patologije Kliničkog centra u Podgorici, gdje će biti obavljena obdukcija.

Vijesti su prenijele da je lovočuvar Nikola Ulićević rekao da je gotovo siguran da se radi o tijelu nestalog dječaka Ognjena.

Izašao sam čamcem na jezero, kada sam primijetio tijelo kako pluta u vodi. Izgledalo je kao da pluta lutka. Kada sam prišao vidio sam da se radi o tijelu dječaka i da na njemu nije bilo odjeće”, rekao je Ulićević Vijestima.

On je dodao da je duvao vjetar, koji je odnosio tijelo tako da je morao da ga prati i da se udaljio sa tog mjesta vjerovatno ga ne bih više našao.

Lovočuvar je ispričao da je odmah pozvao kolegu nakon čegu su obavijestili smo nadležne organe.

Ulićević je ispričao da je tijelo dječaka čuvao gotovo dva sata dok ga nisu preuzeli istražni organi.

Nezvanično, zbog toga što je tijelo dječaka dugo bilo u vodu uzrok smrti biće poznat vjerovatno u ponedjeljak kada će biti obavljena obdukcija.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама