YouTube ima aplikaciju za slanje poruka

Moderna komunikacija između ljudi putem mobilnih telefona pre ili kasnije se dotakne nekog zanimljivog videa koji je neko video na YouTubeu.

Ranije kada ste hteli nekome da pokažete video morali ste da napustite aplikaciju u kojoj ste pričali sa prijateljem, odete na YouTube, kopirate URL ili pritisnete share. Ukratko, veliki napor.

Wired je saznao da YouTube želi da eliminiše taj napor korisnika pa će u svoju mobilnu aplikaciju integrisati mogućnost slanja poruka. Mogućnost slanja poruka postala je dostupna manjem broju korisnika u sredu, a oni imaju mogućnost pozivanja drugih prijatelja u razgovor. Korisnici će tako moći međusobno da razgovaraju unutar mobilne aplikacije YouTubea i moći će i da odgovaraju video snimcima jedni drugima.

“Opcija je razvijena pod hipotezom da bi takva opcija rezultovala većim deljenjem videa’, rekao je Shimirit Ben-Yair, direktor za upravljanje proizvodima u YouTubeu.

Nije da YouTubeu treba pomoći, budući da su još uvek vodeća platforma za gledanje videa. Samo na mobilnim telefonima ostvaruju veću gledanost u ključnoj, 18-49, demografskoj grupi od bilo koje kablovske mreže. Korisnici danas u proseku na YouTubeu provode 40 minuta gledajući razne sadržaje, a tih korisnika ima više od jedne milijarde. Međutim, nije da su bez konkurencije.

Facebook i Snapchat agresivno napadaju YouTube želeći da mu oduzmu deo publike tako da je svaki potez koji će osigurati da korisnici neće napustiti njihovu aplikaciju u ovom trenutku neophodan.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама