Za nabavku opreme i specijalizovanih vozila 120000

Foto: Guliver/getty images, Thinkstock

Podgoričko preduzeće Komunalne usluge planira da u narednoj godini potroši 120 hiljada eura za nabavku opreme i specijalizovanih vozila.

  Novac će biti utrošen za nabavku mjernih instrumenata, električarskih alata, dizalica za potrebe održavanja javne rasvjete i svjetlosne signalizacije, vozila za obilazak javne rasvjete, rezervnih djelova i zaštitne opreme.

Podsjeća se da je ranije nabavljeno specijalno ispitno vozilo za kablove, sa određenim obimom opreme. Ovom opremom je moguće ispitivati kablove do 50 kilovolti, a Komunalne usluge jedino je preduzeće koje u Crnoj Gori vrši ovu vrstu usluge.

Kako bi ponuda bila proširena u 2018. godini potrebno je, kako se navodi, nabaviti uređaj za mjerenje otpora uzemljenja, mrežne analizatore.

„Na ovaj način dobiće se mogućnost izdavanja neophodne dokumentacije za tehnički prijem elektroenergetskih objekata, što će dodatno uvećati prihode preduzeća od trećih lica“, kaže se u saopštenju.

Nabavkom električarskih alata opremiće se mobilne ekipe za efikasno održavanje objekata koji su ovom preduzeću povjereni na održavanje.

Podsjeća se da su ranije nabavljena tri nova vozila za održavanje javne rasvjete i svjetlosne signalizacije.

„U 2018.godini planirana je nabavka još jedne dizalice, obzirom da je za održavanje infrastrukture koja nam je povjerena potrebno minimum šest potpuno ispravnih dizalica“, navodi se u saopštenju.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама