Zajednički kandidat opozicije ruši DPS

Dogovor opozicije o zajedničkom predsjedničkom kandidatu put je ka rušenju režima i vjerujem da će do njega doći, rekao je za Dan predsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritan Abazović.

On je u razgovoru za Dan kazao da bi dogovor o zajedničkom kandidatu opozicije nanio veliki udarac DPS-u i bio put ka pobjedi, a kasnije i smjeni vlasti u glavnom gradu i cijeloj Crnoj Gori.

“Ostajem optimista i vjerujem da ćemo doći do dogovora, a taj dogovor biće veliki udarac DPS-u i uvod u neke velike promjene koje treba da uslijede u Podgorici, a kasnije i u cijeloj državi na prijevremenim parlamentarnim izborima“, naglasio je Abazović.

On tvrdi da predstavnici opozicionih stranaka ulažu sve napore da dođe do dogovora o izboru zajedničkog kandidata za predsjednika Crne Gore.

„Istina je da ima puno strana koje opstruiraju ovaj proces. Čak ljudi koji su bliski vlastima preko nekih svojih interesnih krugova žele da utiču na pregovore u opoziciji. To dovoljno govori o strahu u DPS-u i siguran sam da će državne i paradržavne strukture pokušati da učine sve što mogu da dogovora ne dođe. Ipak, narod Crne Gore hoće jednog kandidata i pobjedu opozicije, pa mislim da je obaveza svih opozicionih političkih subjekata da izađu u susret zahtjevu građana Crne Gore i da se postigne dogovor o zajedničkom predsjedničkom kandidatu“, kazao je čelnik pokreta URA.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама