Zamjena beba: Hoće li se oglasiti ministar?

Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Donosioci odluka moraju da odreaguju u jučerašnjem slučaju zamjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore, saopštila je predstavnica Ministarstva zdravlja, Vesna Miranović.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu RTCG kazala da nakon jučerašnjeg događaja, kada je majka otpuštena iz porodilišta sa tuđom bebom, očekuje da ministar zdravlja danas po tom pitanju zauzme stav.

„Nije dobro što se to desilo. Odmah se širi krug preispitivanja da li se to dešavalo ranije, iako mi nemamo saznanje da se to dešavalo u prethodnom periodu. Sumnja koja se javlja u javnosti utiče na percepciju kakav je naš kvalitet zdravstvene zaštite, a na donosiocima odluke je da odreaguju adekvatno“, kazala je Miranović.

Podsjetimo, u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore juče se desio nevjerovatan propust te je sa majkom otpuštena tuđa beba. Iz KCCG su saopštili da prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nijesu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. To su kod kuće primijetili roditelji nakon čega su se vratili u porodilište, gdje ih je u boksu čekalo njihovo dijete.

Protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, a najavljena je i oštrija kontrola prilikom otpusta beba.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама