Ženama u Crnoj Gori se i dalje lako opraštaju mane, vrline nikako

foto cdm

Flagrantno kršenje svih principa rodne ravnopravnosti, iznošenje neistina i pokušaj defamacije organizatorki Konvencije „Ona je tu“ nije nikakva novost ni za jednu ženu koja je ikada pokušala da napravi promjenu u svom okruženju, svojoj kompaniji, instituciji u kojoj je zaposlena, parlamentu, porodici, navodi se u saopštenju organizatorki Konvencije, a povodom kako tvrde neistina i netačnih navoda iznijetih u listu Dan.

Organizatorke poručuju da se ženama u našem društvu i dalje lako opraštaju mane, ali vrline nikako.

Organizatore ne čudi da većina inicijativa koje pokreću žene, umiru i prije nego što se realizuju – jer naslovne strane, poput jučerašnje, šalju poruku ženama da nisu sposobne ni pozvane da se bave važnim društvenim problemima i procesima, kao i da je žena, ma ko ona bila uvijek i bez izuzetka „instrument“ u nečijim rukama.

„Upravo zbog svega navedenog, sve mi bićemo tu od 25-27. maja, a ujedno pozivamo sve žene država Zapadnog Balkana da dođu na Konvenciju i same se uvjere u snagu poruke koju šaljemo. Na ovoj Konvenciji nema mjesta politizaciji, instrumentalizaciji i defamaciji bilo koje osobe i bilo koje teme. Svaka govornica, svaki panel Konvencije nosi težinu pitanja sa kojim se sve žene, bez obzira na političko, nacionalno, vjersko i bilo koje drugo opredjeljenje suočavaju, i nadamo se odgovor koji je odavno zakasnio, ali koji mora da bude pružen. I pored ovakvih medijskih napada, mi nastavljamo da radimo svoj posao. Kao odgovorne građanke i kao žene. 25. maja – bićemo tu“, navodi se u saopštenju organizatorki-Anete Spaić, Emine Kolarević, Selene Tasić, Ivone Dabetić Jovović i Melihe Ramusović.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама